Centar za procenu kompetencija

Date: јул 4, 2013 Category:

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Assessment-Centre2

Da li imate novca za bacanje? Da li ste sigurni da zapošljavate najbolje kandidate? Da li Vam je u interesu velika fluktuacija zaposlenih? Ako je Vaš odgovor „da” na bilo koje od ovih pitanja, nemojte dalje čitati, jer je obuka za Centar za procenu kompetencija za nekog drugog.

Centar za procenu kompetencija (CPK) pruža mogućnost za realizovanje velikog broja različitih aktivnosti u cilju predviđanja radnih sposobnosti Vaših kandidata. CPK omogućava procenu i diferenciranje između različitih kandidata koji imaju veoma slične radne biografije. Pored toga, uspostavljanje efikasnog CPK-a poboljšava imidž Vaše kompanije.

 U PROSEKU JEDNA TREĆINA KOMPANIJA KORISTI CPK KAO METOD ZA IZBOR KANDIDATA PRILIKOM ZAPOŠLJAVANJA. CPK je dijagnostički, standardizovani proces analize ponašanja, kojim se ocenjuje nivo određenih kompetencija kroz individualne i grupne vežbe koje se obavljaju u brižljivo osmišljenim okolnostima i okruženju, pred komisijom sastavljenom od obučenih posmatrača, a u cilju izbora najboljih kandidata. Develor-ov pristup je jedinstven jer podrazumeva visok nivo angažovanja klijenta, veliki broj različitih vežbi, kao i detaljan, ali jednostavan sistem prikupljanja povratnih informacija. Proces započinje definisanjem opisa radnog mesta, a završava uspešnim izborom najboljih kandidata.

Nakon završetka procesa, učesnici će imati: sveobuhvatan izveštaj o evaluaciji sa svim potrebnim podacima (služba za ljudske resurse, srednje rukovodstvo), kao i individualne izveštaje sa relevantnim povratnim informacijama (učesnici).