Upravljanje Promenom

Date: јул 4, 2013 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
change-management2

U današnjem svetu koji je zasnovan na razmeni znanja, a pogođen je krizom, jedino promena je nepromenljiva. Kao menadžer, Vi možete biti aktivan učesnik ili čak predvodnik korporativnih promena. Ovaj trening Vam pruža znanje o najsavremenijim pristupima i praktičnim alatima za uspešno upravljanje promenama.

POSTOJI VELIKA VEROVATNOĆA ZA NEUSPEH i propast kompanija ukoliko se ne prilagode promenljivom okruženju ili ne počnu da se kreću u novim smerovima. Promene uzrokovane od strane bilo kakvih eksternih ili internih faktora i snalaženje u novonastalim situacijama su centralni deo svih menadžerskih poslova. Većina teorija i pritupa o upravljanju promenama se odnose isključivo na nivo top menadžmenta. To znači da one pružaju metode i rešenja za one koji sprovode promene u kompaniji. U skladu sa našim iskustvom, uglavnom srednji i operativni menadžment se suočava sa problemima onda kada su promene već uvedene, a oni samo treba da im se prilagode.

KADA BISTE MOGLI DA BIRATE između uloge lidera i sledbenika, sigurno biste želeli da postanete reformator! Kako možete da idete u korak sa ubrzanim tokom inofrmacija korporativnih promena? Koje liderske trikove i motivacione alate biste upotrebaljavali da biste se izborili sa otporom kolega prema promenama? What can you do to avoid the failures of reengineering efforts to have your work crowned by success? Naš dvodnevni program Vam pruža najsavremenije pristupe i praktične alate koji će Vam pomoći da pronađete odgovore na ova i slična pitanja.

Do završetka programa, učesnici će naučiti kako da razumeju i prihvate neophodnost promene, primene savremene tehnike upravljanja promenom, procene i efikasno se rešavaju problem otpora svojih kolega prema promeni.

Potencijalni naredni programi

Upravljanje Promenom – radionica

Upravljanje Promenom – timski koučing

Kurs Asertivne Komunikacije