Asertivna Komunikacija

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]

ASERTIVNI METODje stil ubeđivanja pri kome se u velikoj meri uzimaju u obzir ideje i cljevi sagovornika. U procesu komunikacije on pruža priliku sagovorniku da istakne svoje stavove i predstavi svoje interese. Ovaj metod čini komunikaciju efektivnijom i autentičnijom i pomaže pri  uspostavljanju najboljeg dogovora između sagovornika. S obzirom na to da pomaže da izbegnemo konfliktne i stresne situacije, asertivna komunikacija je sredstvo neophodno za kreiranje ugodnog radnog okruženja i povećane radne efikasnosti

PROGRAM SE NE BAVI ISKLJUČIVO OSNOVNIM PRINCIPIMA ASERTIVNE KOMUNIKACIJE, već pruža i temeljan uvid u komunikacijske izazove kroz praktične primere koji koriste šestodelni model asertivne komunikacije. Kurs obezbeđuje prostor za vežbanje asertivnog ponašanja, suočavanja sa agresivnim ili pasivnim ponašanjem drugih, i prepoznavanja i rešavanja „igara koje drugi ljudi igraju“.

Do završetka programa, učesnici će naučiti kako da asertivno komuniciraju sa sagovornicima u teškim komunikacijskim situacijama; na pravi način pružaju i primaju povratne informacije; ispravno predstave svoja očekivanja i uspostave partnerski i pozitivan odnos sa sagovornikom.

Potencijalni naredni programi

  • Asertivno rešavanje konflikata
  • Menadžerska komunikacija
  • Insights osnovna lična efektivnost