Inovativno razmišljanje

Date: јул 4, 2013 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
innovative-thinking2

Za većinu kompanija je karakteristično da ima puno odličnih ideja, međutim broj inovativnih procesa koji se uspešno realizuju je minimalan. Polaznici našeg programa će shvatiti da se u današnje vreme kreativno stvaranje novih vrednosti od njih stalno očekuje. Tokom obuke, oni će dobiti alate za individualno ili grupno razvijanje modernih rešenja i naučiti kako da prodaju svoje ideje.  

‘AKO NISTE SPREMNI DA PRIHVATITE DA NISTE U PRAVU, ONDA NIKADA NEĆETE BITI U STANJU DA SMISLITE NIŠTA ORIGINALNO’ – ovako je Ser Ken Robinson opisao kreativnost. Da bi dobili rešenje koje ima neku vrednost na osnovu dobre ideje, potrebno je istovremeno delovanje sledećih faktora: aktivnost svih neophodnih funkcija mozga, hrabrost da se razmišlja drugačije od okoline, okruženje koje inspiriše i pruža podršku, i konačno integrisani proces implementacije kojim se adekvatno upravlja, kao neizostavni element uspešne inovacije.

DA BI USPOSTAVILI USPEŠNE INOVATIVNE PROCESE neophodno je obaviti objektivnu analizu lanca vrednosti organizacije u oblasti inovacija i organizovati interne konsultacije u cilju izbora strategije za uvođenje inovacija, od lansiranja ideje do prodaje prvog poslovnog rešenja. Postoji odvojeni deo koji se bavi metodama prezentacije rešenja, kako bi se adekvatno prezentirale prednosti/nedostaci i ubedili direktori da ih prihvate.

Nakon pohađanja ovog programa, polaznici će biti u stanju da svesno daju više novih ideja i predloga, a primenom novih tehnika za rešavanje problema oni će doprinositi inovativnijem funkcionisanju organizacije.

Kursevi koji se preporučuju kao nastavak programa

Profesionalna prezentacija: Priprema

Profesionalna prezentacija: Izvođenje