Tehnike intervjuisanja

Date: јул 4, 2013 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Interview_techniques_Head

“Ljudi su kao Mesec – imaju tamnu stranu koju nikada ne pokazuju” – rekao je Mark Tven. Iz tog razloga je teško pronaći dobrog kandidata za upražnjeno mesto u organizaciji. Nije lako ni tražiti ga na pravi način. Iznenađeni ste? Postoji ogromna razlika između dobrog i adekvatnog kandidata. Dobro strukturiran proces intervjuisanja i naš kurs su usredsređeni na ovog drugog. Moramo da uložimo dovoljno vremena u detaljnu pripremu, a pri tom ne smemo da zaboravimo da se proces ne završava donošenjem odluke o izabranom kandidatu!

NIKO SE NE RAĐA KAO PROFESIONALAC ZA INTERVJUISANJE, ali se neophodne veštine mogu naučiti uz povećanje efektivnosti u radu. Program obuke prati razvoj ovih veština „korak po korak“, izgrađujući efektivan proces regrutovanja prilagođen konkretnim potrebama. Polaznici će se upoznati sa važnošću pripremne faze, kao i sa koracima koje treba sprovesti i trikovima za analizu biografija, i tako naučiti da obave dobro strukturiran intervju. Polaznici će tokom simulacije intervjua naučiti kako da postavljaju prikladna pitanja u odgovarajućem trenutku, analiziraju ponašanje i govor tela kandidata, kao i da primaju osnovne poruke koje kandidat šalje.

UZ ODGOVARAJUĆU PRIPREMU I PRIDRŽAVANJE PRAVILA struktruisanog intervjua, stručnjaci za ljudske resurse i lideri u regrutovanju će moći da predstave svoju kompaniju u najboljem svetlu, poboljšaju njen ugled i privuku talentovane kandidate sa boljim kvalifikacijama.

Nakon pohađanja programa, polaznici će biti u stanju da povećaju efikasnost u procesu regrutovanja efektivnim planiranjem i pripremom kriterijuma za selekciju, primenom odgovarajućih tehnika intervjuisanja i objektivnim evaluiranjem kandidata.

Kursevi koji se preporučuju kao nastavak programa

Profesionalna prezentacija: Priprema

Profesionalna prezentacija: Izvođenje