Koučing na radnom mestu

Date: јул 4, 2013 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
leadership-coaching2

Radni učinak lidera se prvenstveno procenjuje na osnovu radnog učinka njegovog tima. Veoma je važno koliko truda lider ulaže kako bi povećao efektivnost svojih zaposlenih. Koučing je dobro poznat menadžerski alat, ali samo nekolicina ga adekvatno primenjuje za postizanje željenih  rezultata.

IZVANREDAN RADNI UČINAK DANASmože postati loš već sutra. Pojedinac koji ne poseduje sposobnost da svesno razvija sopstvene kompetencije i veštine, neće postići dugoročan uspeh. Jedna od primarnih odgovornosti menadžera je da aktivno učestvuje u razvijanju sposobnosti svojih zaposlenih i pomogne im da se suoče sa budućim izazovima. Uspeh lidera ogleda se u uspehu tima.

NAJVEĆI IZAZOV KOUČINGA NA RADNOM MESTU je da funkcioniše duži vremenski period. Osnovni uslov koji mora biti zadovoljen je da lider,kao i zaposleni vide vrednost ulaganja u ovaj alat, koji vodi ka vidljivom i stabilanom  napretku.

PROGRAM UKAZUJEna koji način možemo da postignemo iznad pomenute rezultate: praćenjem radnog učinka na pravi način, izgradnjom odnosa poverenja u radnom okruženju, izbegavanjem uobičajenih grešaka tokom koučing diskusija i upotrebom adekvatnih jezičkih izraza; štaviše, obraćanjem pažnje na posebne osobine svakog pojedinca. Izvanredni treneri (coach) tako postaju uspešni lideri posvećenih i motivisanih timova.

Do kraja programa, učesnici će biti u stanju da svesno primenjuju koučing tehnike na radnom mestu,rukovodioci mogu da kreiraju pravu vrednost kako za sebe,tako i za svoje zaposlene. 

Prduslovi

Suština liderstva


Potencijalni napredni uslovi

  • Motivacija 3.0 – Unutrašnja moć
  • Efektivno upravljanje timom
  • EQ – Emocionalna inteligencija