Upravljanje Udaljenim Timovima

Date: јул 4, 2013 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Managing_remote_teams_Head

Tom Allen, saradnik na MIT- u, više pd 20 godina vrši istraživanja o radu i saradnji udaljenih timova. Podaci ukazuju na to da je verovatnoća saradnje među ljudima manja od 10 % kada se nalaze na udaljenosti većoj od 15 m.

UDALJENI TIMOVI SU ISTINSKI PRIKAZ BUDUĆNOSTI. Danas organizacije postaju globalne i pružaju mogučnost ljudima iz različitih gradova, država i kontinenata da rade zajedno. Ova „virtuelna udaljenost“ donosi novi set izazova za lidere kada je u pitanju upravljanje timovima. Ovakva promena donosi potrebu za novim načinom komunikacije pomoću novog tipa tehnologije koji je vođen  savremenim sistemima i procesima. I naravno, sve gorepomenuto mora biti postignuto uz svest o interkulturalnim razlikama unutar tima.

ONO ŠTO ČINI OVAJ TRENING POSEBNIM je to što je nastao u interkulturalnom okruženju udaljenih timova. Zbog toga ovaj program odiše i istokom i zapadom. Ono što ga čini efektivnim je činjenica da je nastao kao rezultat interakcije sa ljudima koji zapravo upravljaju udaljenim timovima: intervjuisali smo šest individua iz različitih polja koji su nas upoznali sa ovom temom kroz sopstvena iskustva, dajući praktične savete, opisujući izazove i najbolje načine rada. Program sistematično prolazi kroz sve izazove „udaljenosti“ uz praktične savete i najbolje načine rada iz polja liderstva do polja korisnih menadžerskih procesa.

Do završetka programa, učesnici će naučiti da prevaziđu nedostatak fizičkih sastanaka, kreiraju efektivan način saradnje kroz procese, norme tehnologije i komunikacije i postanu pravi, motivišuči lideri svog udaljenog tima.

Preduslovi za pohađanje ovog programa
Suština liderstva

Potencijalni naredni kursevi

Interkulturalna Komunikacija

Efektivno Upraljanje Timom

Motivacija 3.0 – Unutrašnja moć