Osnovne veštine pregovaranja

Date: јул 4, 2013 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Negotiaton_skills_Head

Svakodnevno se javljaju situacije kada treba da uskladimo svoje stavove sa mišljenjima drugih. Osobe koje instinktivno pregovaraju se najčešće usredsređuju samo na svoje interese i ciljeve, pa se zato teško sporazumevaju sa sagovornicima. Ovaj program obuke pruža veštine koje omogućavaju učesnicima da efektivno pregovaraju, uz istovremeno održavanje kvaliteta odnosa sa sagovornikom na adekvatnom nivou.

OSNOVA EFEKTIVNOG PREGOVARANJA se sastoji u tome da se svi faktori uzmu u obzir, definišu njihovi međusobni odnosi, odredi raspoloživi manevarski prostor i ostavi mogućnost za korišćenje različitih dimenzija pregovora shodno konkretnim potrebama. Vidljivi rezultati se mogu očekivati ako smo u stanju da definišemo ovaj spisak pre početka pregovora sa suprotnom stranom. Kod svakih pregovora, od ključnog značaja je dobra priprema i dosledna realizacija postavljene strategije.

OPISANI CILJEVI određuju strukturu treninga. U okviru predavanja, biće ukratko izložena teoretska osnova pregovaranja uz niz praktičnih vežbi (igranje uloga), kako bi svi učesnici stekli osnovne veštine pregovaranja. Na početku će se vežbe sastojati od uobičajenih pregovaračkih situacija, a u drugom delu obuke vežbe će biti zasnovane na stvarnim situacijama iz prakse i prilagođene konkretnim potrebama učesnika. Pored toga, obezbedićemo i praktične alate za pripremu vežbi i analizu rezultata.

Do završetka programa obuke, učesnici će naučiti kako da obave adekvatne pripreme za pregovore i ostvare postavljene ciljeve na sopstveno i zadovoljstvo sagovornika.

Potencijalni naredni programi

  • Potencijalni napredni programi
  • Pregovaranje cena usluga
  • Strateško upravljanje klijentima