Pregovaračke strategije i taktike

Date: јул 4, 2013 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
almafeju_header

Oni koji se bave pregovaranjem znaju da uprkos temeljnom planiranju mogu lako da izgube povoljnu poziciju tokom pregovora i dođu u nezavidan položaj. Pored toga, ovakve situacije su uglavnom stresne jer obiluju konfliktima, a mogu da imaju i nepovoljan ishod. Naš program obuke je namenjen pregovaračima na višem nivou i sadrži tehnike i metode pomoću kojih će učesnici naučiti kako da izbegnu zamke i prepoznaju trikove koje koriste iskusni pregovarači.

VEROVATNO JE SVIMA POZNAT trik poručnika Kolumba, kada se nakon što izgovori „zbogom“ okrene i smerno postavi još jedno pitanje. To je trenutak kada osumnjičeni prave grešku pošto im je do tada već popustila koncentracija. Ovo je samo jedan od uobičajenih pregovaračkih trikova koje profesionalci svakodnevno i efektivno upotrebljavaju. U cilju postizanja željenih ishoda pregovora, moramo da imamo spremnu pregovaračku strategiju i budemo maksimalno prilagodljivi kako bi izbegli zamke i trikove suprotne strane

OVE TEME  se na našem treningu obrađuju na veoma praktičan način. Svaki učesnik će, kroz praktične vežbe, iskusiti na koji način svesna upotreba tehnika pregovaranja može poboljšati njegovu efikasnost i doneti vidljive rezultate.

Do završetka programa obuke, učesnici će  naučiti

da se na adekvatan način suprotstave profesionalnim pregovaračima primenjujući unapred definisanu strategiju, uz izbegavanje uobičajenih zamki i postizanje postavljenih ciljeva.

 

Preduslovi za pohađanje ovog programa

Osnovne veštine pregovaranja.

Potencijalni napredni programi

  • Pregovaranje cena usluga
  • Strateško upravljanje klijentima.