Principi prodaje (stav u prodaji)

Date: јул 4, 2013 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
principles-of-sales-sales-attitude_2
principles-of-sales-sales-attitude_icon

Prodavci ili drugi zaposleni koji komuniciraju sa internim ili eksternim klijentima su često previše fokusirani na osobine proizvoda koji nude i na ciljeve koje treba da ostvare. Obavljajući svakodnevno rutinske poslove, često zaboravljaju najvažnija pitanja: šta je klijentu potrebno i kako nas kupci zaista vide.

 U POSLEDNJE VREME SVI POSLOVI ZAHTEVAJU POSEDOVANJE VEŠTINA PRODAJE. Teško je pronaći posao koji ne uključuje rad sa klijenatima. Direktno ili indirektno kontaktiranje klijenata uvek kao mogućnost ima potencijalnu prodaju proizvioda. Kako ćemo prepoznati potencijalnu prodajnu situaciju? Koje vrste prodajnih situacija su prisutne u okviru Vaših radnih aktivosti ili Vaših kolega? Kako možemo na najbolji način da iskoristimo ove mogućnosti? Kako možemo da ostvarimo korist u ovim situacijama ili pronađemo nove mogućnosti za prodaju???

KURS „STAV U PRODAJI”  namenjen je svim ljudima koji komuniciraju sa klijentima ili će to raditi u budućnosti. Učesnici će se upoznati sa principima i procesom prodaje zasnovanim  na najnovijim teorijskim konceptima.

OSIM TOGA, ONI ĆE STEĆI ZNANJE o različitim očekivanjima klijenata, načinima za otkrivanje skrivenih potreba klijenta, kao i tehnikama koje treba koristiti kako bi se ispunila očekivanja klijenta. Učesnici će se upoznati sa Develorovim  Modelom situacione prodaje i njegovom praktičnom primenom.

Do završetka programa učesnici će biti u stanju da svesno komuniciraju sa potencijalnim ili postojećim klijentima, usled boljeg razumevanja njihovih očekivanja i potreba, kao i sistematičnijeg razmišljanja o njihovim mogućnostima.

Potencijalni naredni programi

  • Konsultativna prodaja
  • Istraživanje prodaje
  • Veštine pregovaranja