Upravljanje projektom

Date: јул 4, 2013 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
project-management2

U današnje vreme, sve je prisutnija praksa da se radni zadaci delegiraju zaposlenima u vidu projekata. I bez obzira o kojoj se oblasti poslovanja radi, usled povećane konkurencije sve je veća tražnja za uspešnim projektnim menadžerima. Suština upravljanja projektom nije u zadacima, resursima, i rokovima, već pre svega u ljudima koji su angažovani.

BEZ OBZIRA DA LI SE KOMPANIJA BAVI proizvodnjom materijalnih dobara ili prodajom usluga, principi su uvek isti: nije važno raditi intenzivno, već biti efikasan u poslu. Ako upravljate projektom najbolje što umete, vi ne samo što štedite vreme, već postajete i profitabilniji od konkurencije. U tome će vam pomoći ovaj kurs obuke: on daje smernice i neohodnu pomoć za razvijanje sposobnosti koje projektni menadžer treba da poseduje, tj. da definiše projektni zadatak, upravlja rizicima, planira dimenzije kvaliteta, vremenskih rokova i troškova, prati realizaciju projektnog zadatka, kontroliše implementaciju projektnih aktivnosti i koordinira zatvaranje projekta.

POSTOJE PROJEKTI NA KOJIMA RADI VIŠE STOTINA LJUDI u toku nekoliko godina na realizaciji velikih programa vrednih nekoliko milijardi evra. Međutim, osnovni principi realizacije ovih projekata i minijaturnog projekta koji traje dve nedelje i na kome radi samo jedna osoba se uopšte ne razlikuju. Alati, metode, i rešenja koji su opisani na treningu su od velike pomoći u implementaciji projekata, bez obzira da li radite sami ili vodite veliki tim ljudi, i bez obzira da li vam u poslu pomaže kompjutesrki program za planiranje.

Nakon pohađanja programa, polaznici će biti u stanju da pretvaraju svoje ideje u projekte definisanjem, pripremanjem i kontinualnim praćenjem svih neophodnih elemenata pravilno vođenog projekta, uključujući formiranje i upravljanje projektnim timom.

Kursevi koji se preporučuju kao nastavak programa

  • Radionica za upravljanje projektom
  • Individualni i timski „koučing”