Upravljanje stresom

Date: јул 4, 2013 Category: ,

Contact Us!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
stress-management2

Stres čini svakodnevnu pojavu u našim životima i nikada nećemo biti u stanju da ga upotpunosti iskorenimo. Ono što je u našoj moći je da naučimo kako da se sa njim svesno nosimo i kako da izbegnemo frustracije i njegov loš uticaj na naše zdravlje. Da bi smo to postigli moramo znati izvore našeg stresa, kako bismo ga uspešno savladali.

PRISUSTVO STRESA JE NEOPHODNO U POSTIZANJU DOBROG RADNOG UČINKA. Prisustvo stresa  može da nas  inspiriše i motiviše ako umemo efektivno sa njim da upravljamo. Stres nam daje unutrašnju snagu da prevaziđemo prepreke koje stoje na putu ostvarenja naših ciljeva i snova.Ipak , jako nije pod našom kontrolom , može da prouzrokuje bolest, umanji našu radnuefektivnost, samopoštovnaje i balans. Sve ovo se posebno odnosi na rukovodioce i  menadžere koji su neprestano pod jakim pritiskom zbog visoko postavljenih ciljeva, kratkim i preciznim rokovima i odgovornosti koju su preuzeli na sebe u odnosu prema podređenima i donođenju važnih odluka. Šta tada treb uraditi? Najpre treba prepoznati ovakve situacije i uspešno s anima upravljati.

OBUKA ĆE NAM POMOĆI da izbegnemo preterani uticaj stresa kako  u našem privatim, tako i u profesionalnom životu. Razlozi, faze, faktori lične razboritosti su predstavljeni, o njima se razgovara i mere se rešavanjem posebnih upitnika i odrađivanjem vežbi. Osnovni cilj ove obuke je da nam omogući da razvijemo efektivne strategije upravljanja stresom i da nas poduči tehnikama oslobađanja od stresa kako bismo ostali uravnoteženi i imali dobar učinak na svim životnim poljima.  Svesno oblikovanje nivoa uticaja stresa  i razvoj jake fleksibilnosti pomaže ljudima da rade zajedno u harmoničnoj radnoj atmosferi i tako očuvaju svoje fizičko i mentalno zdravlje.

 

Do kraja obuke učesnici će biti u stanju da, utiču na individualni nivo stresa, da se bolje nose sa stresnim situacijama, i takože prepoznaju simptome i svog i tuđeg stresa. Moći će da izaberu i primene najbolje strategije kako bi rešili situaciju.

Potencijalna naredna obuka

Individualni koučing

Timski koučing

Ravnoteža između poslovnog i privatnog života

EQ – Emotivna inteligencija