DEVELOR čini učenje nezaboravnim iskustvom,promenu jednostavnijom i rezultate merljivim

Tokom više od 21 godine rada shvatili smo da zaposleni u velikim korporacijama pokazuju nizak nivo očekivanja i interesovanja kada su u pitanju programi obuke. Obuka se često doživljava kao dosadna nužnost koja okuplja sve zaposlene u prostoriju poput učionice. I pored korisnih teorija i izvanrednih instruktora, ovo učenje u učionici često ostaje u senci obaveza koje se nagomilaju tokom radnih dana koji uslede nakon njega.

DEVELOR je posvećen prevazilaženju očekivanja učesnika i fokusiranju na zajednički razvoj stava, veština i ponašanja. To sprovodi uz pomoć vežbi iskustvenog učenja, zanimljive kompjuterske simualcije, koučing i netradicionalne metode učenja podržane našom jedinstvenom EnterTrainingTM internet platformom za učenje. Tokom pohađanja programa obuke, učesnici mogu da rade u timovima pored bazena, učestvuju u stvarnim testiranjima i glasanju, i postave lične ciljeve za budućnost. Sve ovo zajedno čini jedno moćno i nezaboravno iskustvo učenja.

Mnoge organizacije tvrde da su njihovi zaposleni njihovo najveće bogatstvo. Međutim, ukoliko stvari krenu po zlu, prvo gde se smanjuju ulaganja su obuke za zaposlene; dakle, povlače se resursi za razvoj ljudskog kapitala kompanija jer se smatra da to ne doprinosi direktno poboljšanju poslovnih rezultata. Većina članova upravnih odbora i specijalista za ljudske resurse su pomirljivi kada je u pitanju ova nedoslednost.

sales kpi growth

DEVELOR preispituje svoj Status Quo; mi verujemo da je osnovna mera za intervencije u oblasti razvoja zaposlenih, njihov doprinos poslovnim rezultatima. Takođe, verujemo da svi programi obuka i povezane aktivnosti treba jasno da pokažu na koji način i do koje mere doprinose poslovnim rezultatima. Uz primenu Develorove metodologije Lanca Vrednosti garantujemo da ćete dobiti odgovore na ovo pitanje.

* Ukoliko želite da saznate više o uspešnim saradnjama DEVELORA i različitih kompanija, kontaktirajte nas!